Wednesday, August 25, 2010

Aku sudah kembali dari hiatus

Bismillah

Sekarang sudah Ogos. Untuk tahun 2010 cuma 6 kali aku mengemaskini blog. Ini catatan aku yang ketujuh. Kata orang nombor 7 itu nombor bertuah. Kalau aku kaki tikam ekor maka aku bakal menikam nombor 777 RM10 small. Tak baik tamak, tuhan marah. RM10 sudah cukup jika benar nombor itu bertuah. Ingat anak-anak,jangan bikin tuhan marah. Buruk padahnya nanti.

Semenjak kebelakangan ini aku dah menemui jiwa aku yang hilang. Aku pun tak pasti bagaimana sebenarnya jiwa aku yang dulu. Mungkin jiwa aku 5 tahun yang dulu lebih hip dan ‘happening’ dari sekarang. Mungkin juga jiwa aku sekarang ini lebih ‘cool’. Tapi aku rasa jiwa aku lebih stabil. (Ini bukan iklan untuk buku Ayam Fared yang bertajuk Stabil).

Sepanjang setahun yang lampau, terlampau banyak kejadian yang berlaku. Namun kejadian-kejadian buruk yang menimpa aku tidak melemahkan semangat aku yang jitu. Aku selalu memuji-muji diri aku sendiri dengan mengulang-ngulang frasa berikut sambil berbisik seperti iklan kurma Yusuf T itu: “Sesungguhnya aku la makhluk tuhan paling seksi,bijak dan vok di donia yang fana ini.” Ritual di depan cermin ini disudahi dengan aksi aku menunjukkan jari best sambil tersengih manja seperti DDR di dalam iklan Jusmate beliau di dada akhbar.

Menurut rakan taulan aku yang semakin sedikit bilangannya, aku sepertinya dugong obes yang sudah tidak mempunyai masa depan yang gemilang. Selayaknya aku patut dibuang ke dalam gaung kerana langsung tidak menyumbang kepada gagasan 1 Malaysia dalam menjadikan Malaysia negara yang cemerlang,gemilang dan terbilang. Mulanya aku redha dengan kenyataan itu sampaikan aku hanya telentang di depan tv menonton the Big Bang Theory dengan berulang-ulang sambil diselang seli dengan Wonderpets dan Spongebob.

Tapi bak kata bf aku, Giring, tuhan itu maha cinta. Dengan cinta-Nya maka aku sudah menemui jiwa aku yang hampir mati setelah mendapat perkhabaran bahawa VCD Ariel Peterporn sudah beredar di pasaran. Kuciwa betul kerana aku tidak sempat membuat penampilan istimewa. Kalau tidak pasti ramai peminat video porno akan bertaubat nasuha untuk tidak lagi menonton porno setelah melihatkan aksi dugong obes dan Ariel yang macho babeng itu!

Bak kata A Rahman Hassan, tapi tak mengapa ku derita parap parap.. Apa yang penting, hidup selagi terdaya. Derita macam mana pun kita mesti maju terus. Tengok orang kat Wangsa Maju. Memang maju belaka penduduk kat situ. Maju jaya manjang katanya. Tapi ingat, kejayaan itu takkan semudah Maju Expressway. Usaha selagi terdaya dan jangan sampai lemau cam Maju Junction ngahahahaha.

Nidji – Tuhan Maha Cinta




Tahukah Tuhanmu selalu hidup di dalam hatimu

Cinta dari-Nya menjawab semua masalahmu

Dia mendengar melihat dan selalu berfirman

Perangi neraka di dalam hatimu

Damaikan jiwamu dengan cinta Dia

Memberi yang ikhlas kepada yang butuh

Bersyukurlah terus tanpa kenal waktu

Serukan, ikhlaskan, pasrahkanlah hanya kepada-Nya

Cinta-Nya adalah jawaban-Nya karena Tuhanlah Maha Cinta

Karena Tuhanlah Maha Cinta

Tahukah Tuhanmu selalu hidup di dalam hatimu

Cinta dari-Nya menjawab semua masalahmu

Dia mendengar melihat dan selalu berfirman

Perangi neraka di dalam hatimu

Damaikan jiwamu dengan cinta Dia

Memberi yang ikhlas kepada yang butuh

Bersyukurlah terus tanpa kenal waktu

Serukan, ikhlaskan, pasrahkanlah hanya kepada-Nya

Cinta-Nya adalah jawaban-Nya karena Tuhanlah Maha Cinta

Karena Tuhanlah Maha Cinta

Artikel Nidji – Tuhan Maha Cinta ini dipersembahkan oleh Lirik Lagu Indonesia. Kunjungi Download Mp3 Terbaru untuk mendapatkan lagu/mp3 indonesia terbaru.

5 messages:

Anonymous said...

welkam bek! senyum sokmo :D

Ted said...

ala, bukan fb, kalau tak tu boleh click 'Like' button byk kali haha

saat omar said...

up datelah oi

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Aaron Baker said...

Cowards die many times before their deaths.
____________________________
FIFA 16 Coins PC